Fiind o zi frumoasa de sambătă dar și ziua mea de nastere, am ales ca împreună cu soția, să luam masa la unul din restaurantele din parcul Herastrau si apoi sa ne plimbam prin parc. Cum in parcul Herastrau gasesti de la restaurante cu specific italian, mediteranean sau american, putem spune ca aveam de unde alege.
Am decis să incercam Hard Rock Cafe Bucuresti, restaurantul cu specific american, hotariti sa savuram preparatele culinare gatite in cel mai autentic mod, credeam noi.
La intrare ne-au întâmpinat câteva fete foarte vesele, care absorbite de grupul de turisti din fata noastra, ne-au ignorat complet, astfel incat ne-am invitat singuri la masa, mergand in partea dreapta, care era complet libera si linistita.
Pana la venirea unui chelner, care sa ne aduca meniurile de mancare, am inceput sa frunzarim meniurile de bauturi prezente pe masa. Am apreciat faptul ca aerul conditionat era pornit la un nivel rezonabil, oferind o stare de confort buna prin comparatie cu caldura de afara.
N-am apucat sa ne hotaram ce bauturi vrem sa comandam, ca un baiat sprinten, probabil sef de sala sau ceva coordonator peste ospatari, a venit la noi si ne-a spus ca zona respectiva este inchisa pe motiv ca nu au suficient personal care sa deserveasca si acel sector, invitandu-ne sa luam loc in partea opusa a restaurantului.
Initial ne-am asezat in partea dinspre intrare, dar ne-am razgandit repede, cand am constatat cat de curent era din cauza celor 2 usi care dadeau catre zona de lounge si terasa, ce stateau larg deschise, avand impresia ca vor sa racoreasca atmosfera si afara.
Vazand cat de curent este, am decis sa iesim totusi pe terasa, unde am crezut noi ca e mai bine datorita pergolei extinse chiar de la geam, ce parea o alegere buna. Ei bine nu a fost asa, chiar daca era umbrita terasa in portiunea respectiva, era chiar foarte cald.
Am fost surprins ca totusi cei care conduc locatia respectiva, nu au reusit sa se inspire de la alte restaurante si locatii cu terasa, care au sistemele de ceata, ce pot racori de jur imprejur, oferind o zona relaxanta. Pana la urma am ales una din masutele cu umbreluta.
Ce am mancat la Hard Rock Cafe Bucuresti ?
Am fost intampinati de ospatarul nostru, cel care ne-a adus meniurile, asa ca puteam sa ne facem o idee despre ceea ce puteam comanda.
O surpriza neplacuta cand am constata ca meniul este doar in limba engleza, chiar daca Hard Rock Cafe este un restaurant in care vin in general turisti straini sau clienti cu venituri si educatie peste medie si care cunosc limba engleza.
In cazul in care o scoti pe bunica la restaurant si nu stie engleza, trebuie sa-i traduci ce scrie pe acolo, ca poate e alergica la ceva si nu vrei sa o ai pe constiinta. 😊
Si pentru ca ne-am dorit sa incercam o experienta culinara autentic americana, eu am comandat sandwich-ul The Texan, iar sotia, burgerul Original Legendary Burger. Chiar daca era ora pranzului si nu erau foarte multi clienti in intreaga locatie, comanda a venit abia dupa 40 de minute.
Atat sandwich-ul The Texan comandat de mine, cat si burgerul comandat de sotie, pareau sa fi fost gata de ceva timp, fiind vizibil cu ochiul liber acest lucru, deoarece branza chedar ce se topise in timpul gatiri, se coagulase din nou, iar cartofi prajiti erau calduti spre reci.
Pentru ca sandwich-ul avea in compozitie pulled-pork, m-am asteptat sa primesc fasii suculente din porc slow cooked in still american. In schimb am primit niste pulled pork cam uscat, pentru care singurele explicatii pe care le-am gasit este ca fie bucatarul nu stie sa gateasca in still american, fie ca nu au conditii sa gateasca acel pulled – pork slow cooked, fie carnea era gatita de ceva timp si nu ma refer in aceeasi zi si s-a uscat. Am mai mancat ceva la fel de prost la un alt brand american de sandwichuri in gara.
Burgerul sotiei a fost bunicel, gatit asa cum l-am cerut, fara a fi ceva iesit din comun.
Dezamagirea majora au fost cartofii prajiti pentru burger, care pareau sa fie din cartofi congelati, daca este sa ma iau dupa gust si textura, avand in vedere ca suntem in sezonul cartofilor noi si se gasesc prin orice piata si supermarket.
Am fost frumos surprins cand ospatarul ne-a intrebat, daca ne plac cum sunt pregatite preparatele, iar cand i-am spus obiectiile mele, a spus ca duce preparatul la bucatarie si revine cu un altul in loc.
Mi-a placut in mod deosebit chifla de burger care a fost buna, fiind facuta cum trebuie, avand gust de unt, asa cum ar trebui sa fie o chifla gustoasa pentru un burger.
Preturile preparatelor, cel putin din categoria burgeri, sunt duble fata de alte locatii, unde se servesc burgeri in Bucuresti si se incadreaza la categoria preturi medii.
De data aceasta nu am fost convinsi ca Hard Rock Cafe, poate oferi o experienta culinara americana autentica. Cine stie, poate alta data vom revenii sa incercam si alte preparate din meniul lor, prin a gasi acel gust autentic american.
Aceasta articol reprezinta o experienta personala si nu se doreste a fi unul dafaimator legat de locatia despre care am relatat in cadrul acestuia. Mai degraba se refera la ce se intampla cand crezi ca e suficient brandul pe care il reprezinti si uiti sa pui in centrul atentiei clientul si experienta lui in locatia ta, lucru care se intampla in segmentul de horeca, fie ca vorbim de restaurante, cafenele, bistro-uri sau hoteluri.