Termeni si Conditii Generale pentru Utilizarea Site-ului CityGuide-Romania.ro

1. Aplicabilitate

Toți utilizatorii website-ului www.CityGuide-Romania.ro (“Site-ul”) se obligă să respecte termenii si condițiile generale pentru utilizarea Site-ului (“Conditii Generale”). Prin utilizarea Site-ului este implicată acceptarea necondiționată a acestor Condiții Generale. Dacă nu sunteți de acord cu prezentele Condiții Generale vă rugăm să nu mai accesati si sa nu mai continuați utilizarea Site-ului.

“Utilizator” este orice persoana fizica sau juridica ce acceseaza Site-ul.

Pentru scopul acestor Condiții Generale, “CityGuide Romania”

Prevederile prezentelor Conditiile Generale se completeaza cu alti termeni sau / si conditii de vanzare si specificatii speciale aferente vanzarii si achizitionarii produselor si serviciilor oferite pe Site, dupa caz, in conformitate cu solicitarea utilizatorului.

Utilizatorii au la dispozitie urmatoarele date de contact pentru a afla informatii despre Site, serviciile oferite prin intermediul Site-ului, precum si pentru a formula solicitari sau reclamatiile:

2. Drepturile asupra Site-ului. Drepturi de proprietate intelectuala

CityGuide Romania deține drepturile legale privind grafica, forma, modalitatea de prezentare, precum și întreg conținutul Site-ului incluzând, fără a se limita la, imaginile, muzica, informațiile despre produse și servicii ce pot fi achizitionate prin intermediul Site-ului și orice alte date și aplicații prezente pe Site. Acestea sunt protejate prin legislația drepturilor de autor în vigoare. Este interzisă în mod expres orice încălcare sau încercare de a se încălca drepturile de autor asupra Site-ului, incluzând fără a se limita la reproducerea, distribuirea, comercializarea, închirierea, împrumutul, comunicarea, copierea, modificarea, afișarea, transmiterea, publicarea, în orice formă, a conținutului și graficii Site-ului, crearea unor materiale derivate folosind conținutul și forma Site-ului, sub sancțiunile prevăzute de lege.

In situatia in care un Utilizator insereaza marci pe Site, intreaga raspundere cu privire la inserarea marcilor, denumirilor si/sau logourilor pe Site (de exemplu, detinerea dreptului de proprietate, a unui drept de folosinta etc. ) apartine exclusiv respectivului utilizator, CityGuide Romania fiind exonerata de orice raspundere in acest sens. CityGuide Romania va fi pe deplin indreptatita sa suspende/inlature imediat in cazul in care i se solicita de titularul de drepturi afisarea marcilor, denumirilor si/sau logourilor in cauza, precum si sa ia orice alte masuri in legatura cu publicarea pe Site, fara drept, de catre un utilizator, a unei marci, denumiri sau logo, cu exceptia faptului in care informatiile prezentate pe site sunt de interes public si servesc interesului de promovare al titularului de drepturi.

CityGuide Romania își rezervă dreptul de a modifica unilateral, in orice moment și fără nicio notificare prealabilă conținutul, forma de prezentare și/sau structura Site-ului, orice informatii si/sau termeni si conditii prezente pe Site, inclusiv prezentele Conditii Generale, modificările făcute intrand in vigoare la data publicarii lor pe Site sau la data expres indicata de CityGuide Romania in acest sens, asemenea modificari fiind considerate a fi acceptate de utilizator dacă acesta continuă să folosească Site-ul după o asemenea modificare.

CityGuide Romania poate oricand suspenda sau intrerupe functionarea Site-ului, cu efect imediat si fara anunt prealabil, ca urmare a unei decizii comerciale a CityGuide Romania in acest sens sau in scopul efectuarii unor actualizari, reparatii, lucrari de intretinere sau in scopul imbunatatirii performantelor Site-ului.

3. Scopul Site-ului si limitarea raspunderii

Site-ul își propune să ofere utilizatorilor informații corecte și actuale, dar CityGuide Romania nu garantează asupra actualității, în orice moment, a informațiilor prezentate pe Site si nu este si nu poate fi facut responsabila pentru corectitudinea datelor, a informatiilor si a continutului (numite in prezentul document “Informatii”) publicate pe Site.

Utilizatorii sunt direct responsabili pentru orice Informatie pe care acestia o publica pe Site. Utilizatorii se obliga sa nu publice pe Site texte, date, sunete, fisiere, software, videoclipuri, fotografii sau alte tipuri de continut care:

CityGuide Romania nu va fi responsabil pentru continutul mesajelor sau informatilor publicate de utilizatori sau pentru informatiile publicate de terti si care sunt accesibile prin intermediul Site-ului.

CityGuide Romania va depune toate eforturile pentru a asigura utilizarea Site-ului in conditii de securitate, insa CityGuide Romania nu garantează în niciun fel calitatea Site-ului din punct de vedere tehnic și/sau funcțional sau lipsa virușilor care ar putea exista, la un moment dat, pe Site. CityGuide Romania nu va putea fi ținut răspunzător în niciun fel pentru niciun fel de daune directe sau indirecte suferite sau invocate de utilizatori provenind din continutul sau disfuncționalități ale Site-ului.

CityGuide Romania investeste in colectarea periodica de date pentru imbunatatirea calitatii si cantitatii de informatie prezenta pe Site. In acest sens sunt luate masuri speciale pentru obtinerea unui grad ridicat de corectitudine si actualitate asupra Informatiilor, in cadrul procesului de colectare si verificare perioadica a acestora fiind implementata o politica stricta si urmate proceduri clare si reguli riguroase de confidentialitate din partea angajatilor CityGuide Romania implicati.

Colectarea de Informatii de pe Site prin intermediul robotilor sau altor sisteme de automatizare, este strict interzisa.

Utilizatorii își pot procura anumite servicii oferite de catre CityGuide Romania pe Site, oricand asemenea servicii sunt disponibile, accesând câmpurile existente în acest sens pe Site. În cazul în care Utilizatorii intenționează sa achizitioneze unul dintre serviciile oferite pe Site, se recomandă contactarea surselor prezentate în mod expres pentru astfel de scopuri pe Site, inclusiv a termenilor si conditiilor speciale aferente respectivelor servicii.

Site-ul poate conține legături sau trimiteri către alte site-uri pentru utilizarea cărora se vor aplica politicile de utilizare specifice astfel cum sunt acestea specificate pe site-urile respective, CityGuide Romania nefiind răspunzător și neasumandu-și nicio obligație pentru conținutul acestora sau cu privire la orice link din/catre acestea. Orice includere de link-uri în Site este făcută numai pentru a veni in ajutorul utilizatorului și nu implică sprijinirea de către CityGuide Romania a materialului disponibil pe sau prin aceste site-uri și nici vreo asociere cu operatorii lor. Utilizatorul accesează acele site-uri și le folosește produsele și serviciile exclusiv pe propriul risc si propria raspundere.

CityGuide Romania nu raspunde pentru pierderea directa, indirecta, incluzand pierderea de date, intreruperea sau prezenta de erori in anumite programe.  De asemenea, CityGuide Romania nu raspunde cu privire la Informatiile publicate pe Site, indiferent daca acestea sunt corecte sau eronate, sau cu privire la informatiile publicate pe orice alt website extern spre care directioneaza Site-ul.

CityGuide Romania nu va fi raspunzator in nici un caz fata de utilizatori pentru daune indirecte (ex. beneficiul nerealizat, pierderi de profit, pierderea unor oportunitati de afaceri etc.).

CityGuide Romania are dreptul de a decide unilateral interzicerea sau suspendarea accesului la Site oricarui utilizator, fara obligatie de justificare si fara a fi raspunzator in vreun fel fata de respectivul utilizator.

CityGuide Romania are dreptul de a decide ordinea de afisare a informatiilor pe Site, indiferent daca acestea sunt publicate de CityGuide Romania, de partenerii comerciali ai CityGuide Romania sau de utilizatori. In plus, CityGuide Romania are dreptul sa inlature sau sa nu permita afisarea de informatii sau orice fel de materiale de natura a prejudicia in orice fel un tert, a incalca prevederi legale sau a contraveni bunurilor moravuri ori sigurantei nationale.

4. Utilizarea Site-ului de catre persoanele fizice

CityGuide Romania, prin intermediul Site-ului, pune la dispozitia utilizatorilor, persoane fizice, posibilitatea de a accesa gratuit Informatiile publicate pe Site in urmatoarele conditii:

In masura in care un utilizator, persoana fizica, detine un cont pe Site, el se poate inscrie la concursuri sau poate adauga Informatii conform campurilor active de pe Site.

Un utilizator inregistrat poate trimite sugestii pentru modificarea informatiilor despre afacerile listate pe Site, folosind butonul de “Raporteaza” existent pe pagina fiecarei afaceri.

5. Utilizarea Site-ului de catre persoanele juridice

CityGuide Romania, prin intermediul Site-ului, pune la dispozitia utilizatorilor persoane juridice posibilitatea de a publica gratuit sau contracost Informatii legate de activitatea lor comerciala, Informatii care se refera non-exclusiv la: denumirea comerciala a utilizatorului, adresa sediului social si/sau a punctelor de lucru, adresa website-ului detinut de utilizator, numarul de telefon de contact, adresa de e-mail pentru transmiterea de mesaje electronice, domeniul de activitate si informatii despre serviciile oferite, programul de functionare, metodele de plata puse la dispozitia utilizatorilor.

Pentru a putea publica Informatii, Utilizatorul, persoana fizica sau juridica, trebuie sa detina un cont pe Site, cu nume de utilizator si parola. CityGuide Romania nu poarta nici un fel de raspundere si nu are nici o obligatie de verificare cu privire la calitatea persoane fizice ce creaza un asemenea cont in numele utilizatorului persoana juridica.

Utilizatorilor persoane juridice care se inregistreaza pe Site li se poate solicita o validare telefonica sau sa furnizeze orice inscrisuri care sa ateste calitatea reprezentantului legal a societatii pe care o adauga sau revendica pe Site.

In situatia in care exista o reclamatie cu privire la anumite Informatii, pana la solutionarea respectivei reclamatii Informatiile in cauza vor fi retrase de CityGuide Romania de pe Site. In situatia in care exista reclamatii redundante din partea unui utilizator care se dovedesc a fi neintemeiate, in vederea protejarii persoanelor in legatura cu respectivele informatii publicate pe Site, CityGuide Romania va putea restrictiona accesul respectivului utilizator pe Site.

6. Procedura de comanda si accesarea serviciilor

Pentru a beneficia de serviciile din oferta CityGuide Romania, utilizatorii trebuie sa se inregistreze, sa creeze sau revendice o listare, iar dupa creerea sau primirea listarii revendicate, sa selecteze listarea din Sectiunea „Listarile Mele” ale contului personal,  iar prin apasarea linkului „Comanda Pachet” sa aleaga pachetul de servicii dorit.

Din momentul finalizarii si achitarii comenzii de pachetului de servicii, utilizatorului i se aplica Termenii si Conditiile aferente persoanelor fizice autorizate sau persoanelor juridice.

7. Contul de Utilizator

Anumite sectiuni prezente pe Site pot fi accesbile exclusiv utilizatorilor care au creat un cont personal pe Site. La crearea contului personal, utilizatorii sunt de acord sa ofere informatii corecte, actuale, precum si sa le modifice, daca este cazul, pentru a ramane corecte si actuale pe parcursul valabilitatii contului.

Utilizatorii sunt singurii responsabili pentru confidentialitatea parolei alese, intelegand ca este nerecomandat sa ofere parola tertelor persoane, iar in cazul in care numele de utilizator si parola sunt folosite de terte persoane, utilizatorii sunt obligati sa informeze CityGuide Romania cu privire la acest lucru.

CityGuide Romania isi rezerva drepturile de a suspenda sau bloca accesul unui utilizator la serviciile si informatiile prezente pe Site, daca informatiile oferite de respectivul utilizator sunt incorecte, incomplete sau neactualizate.

8. Proceduri pentru accesul si corectarea Informatiilor

In cazul in care un utilizator descopera erori publicate pe Site, va folosi butonul raporteaza de pe pagina afacerii respective sau Formularul de contact pentru a anunta eroarea si a solicita corectarea ei.

Reprezentantii legali ai societatilor care (i) nu doresc listarea publica a Informatiilor legate de activitatea lor comerciala pe Site sau (ii) doresc corectarea erorilor sesizate in Informatii legate de activitatea lor comerciala, pot inainta o cerere scrisa le adresa de mail admin@cityguide-romania.ro.

9. Protectia datelor cu caracter personal

Pentru a accesa Site-ul, nu este nevoie sa ne furnizati niciun fel de date cu caracter personal. In masura in care doriti activarea si utilizarea de servicii oferite prin Site, va putem solicita anumite informatii de identificare sau date cu caracter personal.

Datele cu caracter personal (asa cum sunt definite de Legea nr. 677/2001), se refera la orice informatii care pot fi utilizate pentru a va identifica personal sau pentru a va contacta on-line sau offline. Informatiile personale sunt colectate numai cu acordul dumneavoastra (de exemplu, daca ni le oferiti cu buna stiinta printr-unul dintre formularele on-line). Tipurile de informatii colectate pot varia in functie de activitate si scopul colectarii. Informatiile personale cerute pot include: numele si prenumele si adresa de e-mail.

Datele furnizate de catre utilizatori sunt strict confidentiale. CityGuide Romania se angajeaza in fata utilizatorilor sa nu furnizeze aceste date unor terte persoane neautorizate si sa le utilizeze strict pentru scopurile declarate in prezentele Conditii Generale, precum si pentru activarea, vanzarea, achizitionarea si utilizarea serviciilor oferite pe Site. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, actualizate, CityGuide Romania se obliga sa administreze in conditii de siguranta si numai in vederea realizarii scopurilor specificate, datele personale pe care fiecare utilizator le furnizeaza despre sine.

Datele utilizatorilor vor fi utilizate de catre CityGuide Romania in scopul administrarii Site-ului, pentru informarea utilizatorilor privind situatia contului lor, informarea utilizatorilor privind serviciile prestate si/sau evaluarea serviciilor oferite, activitati comerciale, activitati de promovare a produselor si serviciilor, efectuarea de loterii publicitare, activitati de marketing, de publicitate, de media, de relatii cu clientii, de cercetare de piata, de statistica, in scopul prevenirii/depistarii fraudelor, in scopurile mentionate in Formularul de Comanda si in orice alte scopuri permise de lege.

CityGuide Romania se obliga sa aplice, in legatura cu datele personale ale utilizatorilor sai masuri tehnice şi organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat, în special dacă prelucrarea respectivă comportă transmisii de date în cadrul unei reţele, precum şi împotriva oricărei alte forme de prelucrare ilegală.

Datele utilizatorilor cu caracter personal colectate de CityGuide Romania prin intermediul Site-ului nu vor fi divulgate unei entitati terte pentru a fi folosite in scop de marketing direct, daca utilizatorul nu si-a exprimat in mod expres consimtamantul in acest sens. De asemenea, CityGuide Romania poate furniza datele cu caracter personal ale utilizatorilor catre alti parteneri ai CityGuide Romania, daca acest lucru este in legatura sau este necesar pentru executarea serviciilor contractate prin intermediul Site-ului sau alte activitatii pentru care utilizatorul si-a creat cont personal pe Site.

Datele cu caracter personal furnizate de utilizator pe Site pot fi dezvaluite persoanelor juridice, autoritatilor si institutiilor publice abilitate, la solicitarea acestora, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare.

Prin completarea datelor necesare pentru crearea contului personal pe Site, utilizatorul a fost informat si a acceptat Termenii si Conditiile Generale pentru Utilizarea Site-ului CityGuide Romania.ro. Utilizatorul isi exprima acordul explicit si fara echivoc ca datele sale cu caracter personal transmise pentru crearea contului personal pe Site si inregistrarea pe Site sa fie folosite de catre CityGuide Romania si partenerii sai.

Privind datele sale personale, utilizatorul are urmatoarele drepturi: de informare, de acces si interventie la acestea, de opozitie justificata la prelucrarea acestora, de a nu fi supus unei decizii individuale, de a se adresa justitiei, conform art. 12-18 din Legea nr. 677/2001. Utilizatorul are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele sale personale sa fie prelucrate in scop de marketing. Pentru exercitarea acestor drepturi, utilizatorul va inainta catre CityGuide Romania o cerere scrisa, prin email la adresa admin@cityguide-romania.ro. In cerere se va preciza daca se doreste ca informatiile sa fie comunicate la o anumita adresa (chiar si e-mail) sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure predarea numai personal. CityGuide Romania va comunica masurile adoptate / informatiile solicitate in termen de 15 zile de la data primirii cererii.

Orice incercare de a accesa, utiliza, modifica datele personale ale altui utilizator este strict interzisa, fiind pedepsita de lege contraventional sau penal, dupa caz.

10. Informare Cookie-uri

Site-ul www.CityGuide-Romania.ro utilizeaza cookier-uri. Informatiile prezentate in continuare au scopul de a aduce la cunostinta utilizatorilor mai mule detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea “cookie”-urilor utilizate de Site. In cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii si ele nu se regasesc mai jos, ne puteti contacta la adresa de e-mail admin@cityguide-romania.ro

Termenul de “cookie” se refera la fisiere de text de mici dimensiuni, prezentate pe hard disc-ul utilizatorului si ofera posibilitatea inregistrarii de informatii referitoare la utilizatori, inclusiv identificarea website-urilor folosite de dispozitivul final si de browser. Site-ul nu stocheaza datele personale care pot duce la identificarea utilizatorilor in viata reala, datele sunt destinate doar identificarii utilizatorului prin dispozitivul final sau browser-ul folosit.

Cookie-urile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site, cat si pe mai multe alte site-uri, cookie-urile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general, browser-ele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce probleme eventuale pot crea cookie-urile.

Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata). Alte atacuri bazate pe cookie-uri implica setari gresite ale cookie-urilor pe servere. Daca un website nu solicita browser-ului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browser-ele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate.

Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important ca fiecare utilizator sa fie atent in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate si cele mai mari website-uri folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile.

Exista doua tipuri de astfel de informatii care sunt folosite de Site: cookie-urile temporare (care se sterg automat de pe dispozitivul final utilizat atunci cand utilizatorul isi inchide browser-ul) si cele permanente (care pot fi eliminate de catre utilizator, prin intermediul instructiunilor browser-ului folosit). Site-ul nu stocheaza informatii precum nume, adrese de email sau alte informatii confidentiale care pot identifica utilizatorul pentru un contact direct cu acesta.

Pe Site este primita informatia ce este stocata in dispozitivul final al utilizatorului si Site-ul o prelucreaza in mai multe scopuri:

Interzicerea si/sau stergerea de catre utilizator a cookie-urilor Site-ului este posibila, insa poate duce la o utilizare greoaie sau eronata a Site-ului.

11. Transmitere de mesaje prin posta electronica

Prin trimiterea de mesaj pe adresa admin@cityguide-romania.ro, completarea si transmiterea Formularului de contact, crearea contului personal pe Site, se considera ca utilizatorul este de acord cu primirea de mesaje pe adresa sa de email.

12. Frauda

Este interzisa orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica in mod fraudulos continutul Site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza Site-ul, ce va fi considerata o tentativa de fraudare a Site-ului si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt.

13. Legea aplicabila. Rezolvarea Litigiilor

Prezentele Conditii Generale sunt guvernate de legea romana.

Orice neintelegere in legatura cu aceste Conditii Generale va fi rezolvata pe cale amiabila. Daca o astfel de rezolvare nu este posibila, litigiul va fi inaintat spre solutionare instantelor judecatoresti competente din Bucuresti.