Restaurant Gargantua D’Oro

Cum a fost prima data la Hard Rock Cafe ? – Asteptari si dezamagiri
Când vine vorba de modul în care ne place să ne petrecem timpul liber, printre optiunile la îndemână este fie ieșirea în parc sau la un restaurant cu terasa.

Fiind o zi frumoasa de sambătă dar și ziua mea de nastere, am ales ca împreună cu soția, să luam masa la unul din restaurantele din parcul Herastrau si apoi sa ne plimbam prin parc.  Cum in parcul Herastrau gasesti de la restaurante cu specific italian, mediteranean sau american, putem spune ca aveam de unde alege.

Am decis să incercam Hard Rock Cafe Bucuresti, restaurantul cu specific american, hotariti sa savuram preparatele culinare gatite in cel mai autentic mod, credeam noi.

La intrare ne-au întâmpinat câteva fete foarte vesele, care absorbite de grupul de turisti din fata noastra, ne-au ignorat complet, astfel incat ne-am invitat singuri la masa, mergand in partea dreapta, care era complet libera si linistita.

Pana la venirea unui chelner, care sa ne aduca meniurile de mancare, am inceput sa frunzarim meniurile de bauturi prezente pe masa. Am apreciat faptul ca aerul conditionat era pornit la un nivel rezonabil, oferind o stare de confort buna prin comparatie cu caldura de afara.

N-am apucat sa ne hotaram ce bauturi vrem sa comandam, ca un baiat sprinten, probabil sef de sala sau ceva coordonator peste ospatari, a venit la noi si ne-a spus ca zona respectiva este inchisa pe motiv ca nu au suficient personal care sa deserveasca si acel sector, invitandu-ne sa luam loc in partea opusa a restaurantului.

Initial ne-am asezat in partea dinspre intrare, dar ne-am razgandit repede, cand am constatat cat de curent era din cauza celor 2 usi care dadeau catre zona de lounge si terasa, ce stateau larg deschise, avand impresia ca vor sa racoreasca atmosfera si afara.

Vazand cat de curent este, am decis sa iesim totusi pe terasa, unde am crezut noi ca e mai bine datorita pergolei extinse chiar de la geam, ce parea o alegere buna. Ei bine nu a fost asa, chiar daca era umbrita terasa in portiunea respectiva, era chiar foarte cald.

Am fost surprins ca totusi cei care conduc locatia respectiva, nu au reusit sa se inspire de la alte restaurante si locatii cu terasa, care au sistemele de ceata, ce pot racori de jur imprejur, oferind o zona relaxanta. Pana la urma am ales una din masutele cu umbreluta.

Ce am mancat la Hard Rock Cafe Bucuresti ?

Am fost intampinati de ospatarul nostru, cel care ne-a adus meniurile, asa ca puteam sa ne facem o idee despre ceea ce puteam comanda.

O surpriza neplacuta cand am constata ca meniul este doar in limba engleza, chiar daca Hard Rock Cafe este un restaurant in care vin in general turisti straini sau clienti cu venituri si educatie peste medie si care cunosc limba engleza.

In cazul in care o scoti pe bunica la restaurant si nu stie engleza, trebuie sa-i traduci ce scrie pe acolo, ca poate e alergica la ceva si nu vrei sa o ai pe constiinta. 😊

Si pentru ca ne-am dorit sa incercam o experienta culinara autentic americana, eu am comandat sandwich-ul The Texan, iar sotia, burgerul Original Legendary Burger.  Chiar daca era ora pranzului si nu erau foarte multi clienti in intreaga locatie, comanda a venit abia dupa 40 de minute.

Atat sandwich-ul The Texan comandat de mine, cat si burgerul comandat de sotie, pareau sa fi fost gata de ceva timp, fiind vizibil cu ochiul liber acest lucru, deoarece branza chedar ce se topise in timpul gatiri, se coagulase din nou, iar cartofi prajiti erau calduti spre reci.

Pentru ca sandwich-ul avea in compozitie pulled-pork, m-am asteptat sa primesc fasii suculente din porc slow cooked in still american. In schimb am primit niste pulled pork cam uscat, pentru care singurele explicatii pe care le-am gasit este ca fie bucatarul nu stie sa gateasca in still american, fie ca nu au conditii sa gateasca acel pulled – pork slow cooked, fie carnea era gatita de ceva timp si nu ma refer in aceeasi zi si s-a uscat. Am mai mancat ceva la fel de prost la un alt brand american de sandwichuri in gara.

Burgerul sotiei a fost bunicel, gatit asa cum l-am cerut, fara a fi ceva iesit din comun.

Dezamagirea majora au fost cartofii prajiti pentru burger, care pareau sa fie din cartofi congelati, daca este sa ma iau dupa gust si textura, avand in vedere ca suntem in sezonul cartofilor noi si se gasesc prin orice piata si supermarket.

Am fost frumos surprins cand ospatarul ne-a intrebat, daca ne plac cum sunt pregatite preparatele, iar cand i-am spus obiectiile mele, a spus ca duce preparatul la bucatarie si revine cu un altul in loc.

Mi-a placut in mod deosebit chifla de burger care a fost buna, fiind facuta cum trebuie, avand gust de unt, asa cum ar trebui sa fie o chifla gustoasa pentru un burger.

Preturile preparatelor, cel putin din categoria burgeri, sunt duble fata de alte locatii, unde se servesc burgeri in Bucuresti si se incadreaza la categoria preturi medii.

De data aceasta nu am fost convinsi ca Hard Rock Cafe, poate oferi o experienta culinara americana autentica. Cine stie, poate alta data vom revenii sa incercam si alte preparate din meniul lor, prin a gasi acel gust autentic american.

Aceasta articol reprezinta o experienta personala si nu se doreste a fi unul dafaimator legat de locatia despre care am relatat in cadrul acestuia. Mai degraba se refera la ce se intampla cand crezi ca e suficient brandul pe care il reprezinti si uiti sa pui in centrul atentiei clientul si experienta lui in locatia ta, lucru care se intampla in segmentul de horeca, fie ca vorbim de restaurante, cafenele, bistro-uri sau hoteluri.

4 iulie 2018 / de / in
Ce mai e de văzut înainte de Noaptea Muzeelor? Târgul de Moși de la Grădina cu Artiști!
Când se lasă 19 – 20 mai peste Bucureşti, în grădina de la Merlock reînvie o tradiţie veche de sute de ani, un târg al Moşilor la care este invitată toată suflarea orașului. Deşi am păstrat denumirea de pe vremea lui Matei Basarab, Târgul de Moşi de la Grădina cu Artişti aşază cu grijă tradiţia în contemporan: târgoveţii care pe vremuri îşi strigau în gura mare marfa la şosea, acum stau la poveşti cu tine, în mare tihnă, despre produsele şi serviciile lor. Şi unde mai pui că au o şi mai îmbelşugată tablă de materii: Ghicit trecut, prezent și viitor în cărțile de tarot. Prăjituri delicioase. Mărgele. Hăinuţe vesele. Pictură cu henna. Tricouri pictate. Codiţe împletite cu aţă colorată. Accesorii vintage. Șalvari mari și mici. Săpun de levănţică. Jucării lucrate de mână. Pictură pe lut. Jurnale. Decoraţiuni. Flori. Creme de corp naturale. Cercei.

Articole 1

 

Avem la dragul nostru târg ateliere, pentru ca toți cei mici să plece acasă cu ceva nou învățat. Am plănuit ateliere de pictură pe ceramică cu Ch’artist – Paint Your Own Pottery Studio, de olărit cu Marius Stanciu Ceramic, de lampioane cu Sarang Hangug, de DiamondDotz cu Buticul Lizzucai și de colorat și de povestit despre trenuri și gări de odinioară cu Andrei Berinde.

Pentru domnițe împletim zilnic codițe cu ață colorată, aducem meștera artă a tatuajelor cu henna de peste mări și țări alături de Eliza iar Zoe ne explică trecutul și prezentul și întrevede viitorul în cărțile de tarot. Mara ne învață secretele imprimeriei textile, Mirela ne face coronițe din cele mai frumoase flori de sezon, Arta Sârmei cum dăm viață cerceilor și brățărilor cu propriile mâini iar Fly Boards cum să fim mai echilibrați.

În fiecare zi de la 16:00, avem muzică de vacanță pe terasă cu Ezirk, sâmbătă, după căderea serii, Old Spirits Reunion ne (în)cântă cu melodii de demult iar duminică de la 13:00 dansăm swing ca pe vremuri cu Bucharest Swing Dance Society.

La Târgul de Moși avem grijă și de copiii care nu pot fi alături de noi așa că strângem rechizite, jucării și cărți pentru copii pentru cele patru grădinițe și biblioteca comunală din com. Rociu, Argeș așa că vă așteptăm să dăruiți din inimă pentru cei mici care nu au chiar așa de multe. Totodată, Asociația Frunză de Stejar își dorește să facă parcul din Plopeni, Prahova, mai prietenos pentru micuți și aduce la târg jucării și decorațiuni cu balerine și tot în cadrul evenimentului puteți dona pentru terapia lui Darius, un copil de 7 ani diagnosticat cu autism atipic.

Ne mândrim cu faptul că Grădina cu Artiști este primul eveniment la care se vor vinde cărămizi din noul teatru G53, primul teatru construit împreună cu iubitorii de artă, care își pot cumpăra propria bucată din viitorul spațiu. Detalii pe www.grivita53.ro.

Lume, lume, toate bune! Acestea şi încă pe atât vă aşteaptă sâmbată şi duminică (19 și 20 mai, între orele 10.00 – 21.00) în grădina de la Merlock. Plănuim să readucem zarva și forfota târgului de Moși de pe vremuri, când gustam primele cireșe iar părinții noștri vânau linguri de lemn și străchinuțe noi, când spectacolele ieșeau în stradă iar târgurile erau prilej de mare sărbătoare, chiar în mijlocul orașului. Și, cum Târgul de Moși face parte din programul de Noaptea Muzeelor, haideți să vă relaxați ziua ca să puteți colinda toată noaptea!

Intrarea la toate evenimentele Grădinii cu Artiști este liberă.

Programul complet al Târgului de Moși îl găsiți pe pagina de Facebook Grădina cu Artiști  și pe site-ul Gradina cu Artisti. Următoarele ediții speciale, pline de soare, creativitate și relaxare ale Grădinii cu Artiști de vor desfășura într-una dintre cele mai mari și mai frumoase grădini ascunse ale Bucureștiului, Grădina Merlock (Str. C.A. Rosetti nr. 37): Sânzienele (23 – 24 iunie), Grădina cu călătorii (21 – 22 iulie), Grădina Mariei (8 – 9 septembrie).

Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, România Liberă, Agerpres, Iqads, Smark, acasa.ro, eva.ro, Kudika, Garbo, PRWave, Iqool, The Trends, 4arte, Revista Atelierul, Mujer, Fashion 8, Goingout, Bucharest Guide, Pro București, suntparinte.ro, copilul.ro, Gokid, inoras.ro, Coțofana urbană, Munteanu, Kfetele, Gratuitor, bucuresteni.ro, Bucharest City App, Feeder, CityGuide Romania.

Pentru orice alte informatii: Anca Spiridon – anca@creativearts.ro.

14 mai 2018 / de / in
De unde iti iei cafeaua dimineata ?

Cafeaua de dimineata este un „must” pentru cei mai multi dintre noi. E ceea ce ne pune pe multi dintre noi in miscare, dupa ce te-ai dat jos din pat, la strigatul insistent de enervant al alarmei de pe telefon.

Dupa ce te-ai spalat pe dinti si ai dat cu niste apa pe fata, care nu te face mai treaz, iesi pe usa in graba, fara sa mai iei micul dejun, ca deja esti in intarziere si pierzi autobuzul, metroul sau prinzi ambuteiajul de ora h.

Cand realizezi ca inca dormi pe tine, te gandesti de unde sa-ti cumperi cafeau, care sa te puna in miscare pentru ziua care se anunta.

Evaluezi optiunile si te gandesti oare ce sa alegi ? Sa fie ieftina de la tonomatul „insipid” din strada, de la buticul din colt pentru ca il cunosti pe proprietar sau de la fast food-ul cu nume sonor ce „respecta” standardele de igiena alimentara ?

O intrebare totusi ramane „De unde iau o cafea buna ?”.  Dar oare stim cum trebuie sa fie o cafea buna ???

Am avut surpriza sa dau in aceasta dimineata peste un loc in drumul meu si poate si al tau, de unde iti poti lua o cafea buna in Bucuresti.

Am dat peste cei de la Roasted Cofee Shop in statia de metrou Nicolae Grigorescu, care fac tot felul de cafele Ready to Go.

Asa ca va invit sa incercati cafeaua care va place, preparata de cei de la Roasted Cofee Shop.

Te invitam sa-ti salvezi locatiile favorite pe CityGuide Romania.

Trebuie doar sa te inregistrezi gratuit cu contul tau de Facebook, in partea dreapta sus.

24 decembrie 2016 / de / in